5 x shoppen in Valencia

Bij een citytrip hoort natuurlijk lekker shoppen. In Valencia kan je je daarmee prima vermaken. De prijzen in bekende winkels als Zara en Pull&Bear liggen vaak nog net wat lager dan in Nederland! Met welgeteld 5 grote winkelcentra, een grote shopstraat, designerwinkels, warenhuizen en leuke boetiekjes in overvloed kun je hier je shoppershart ophalen. Lees snel verder om alles te weten te komen over shoppen in Valencia..

Shoppen in warenhuizen

In Nederland heb je de Bijenkorf, in Spanje heb je de Corte Inglés. Dit warenhuis heeft werkelijk alles. Van dure designerkleding tot betaalbare hippe merken, van boeken tot een complete huisvoorraad en van Eerste Communiekleding tot make-up. Je vind er onder andere ook een supermarkt, postkantoor en printservice. Jagers kunnen hier zelfs geweren kopen. Als je in de kerstperiode de Corte Inglés bezoekt, kijk je je ogen uit op de mooie kerstafdeling, mijn favoriet!. De openingstijden zijn van 10:00 tot 22.00u en op zondag tot 21:00. Je vindt de Corte Inglés op 3 locaties:

 • Calle de Colón 26 en 27
 • Calle Pintor Maella 37
 • Nuevo centro, Calle de Menéndez Pidal 15
Winkelcentrum Corte Inglés in calle de Colon 26

Shoppen in winkelstraat Colon

De bekendste plek om te shoppen in Valencia is de straat Colon. Deze begint bij metrostation Colon en eindigt bij metrostation Xátiva. Je hebt hier ongeveer alle denkbare winkels, zoals Zara, Bersha, Pull&Bear, Stradivarius, Lush, Footlocker, Apple Store, H&M, Nike, Mango, enz. Ook zit er een Primark, weliswaar verstopt achter Colon aan een pleintje.

Primark van Valencia Centrum

Designerwinkels in Valencia

In Calle del Poeta Querol, een kleine straat dichtbij Colon, vindt je een aantal designerwinkels. Het zijn er niet erg veel, maar als je toch graag een designer item wilt shoppen kun je die vinden bij Louis Vuitton, Boss en Loewe, Tommy Hilfiger of Michael Kors.

Designerwinkel Louis Vuitton in Valencia

Winkelcentra

De stad Valencia is niet erg groot, maar heeft des te meer winkelcentra. Maar liefst 5 in totaal. Mijn favoriet is Aqua. Dit relatief nieuwe centrum ligt vlak naast de Ciudad de las Artes y las Ciencias. Het glazen bouwwerk ligt ingebouwd tussen 2 hoge gebouwen en is aan de voor en achterkant open, zodat er altijd een verkoelend briesje waait. Dat is in de zomer ideaal. Je hebt hier naast alle bekende winkels ook veel verschillende restaurants en een bioscoop.

Het grootste winkelcentrum van Valencia ligt net buiten de stad en kun je per auto of bus 160 of 265A bereiken (kijk op www.moovit.com voor de dichtstbijzijnde halte). Met de auto doe je er ongeveer een half uur over en met de bus een uur. Dit indrukwekkende complex heet Bonaire en telt 205 winkels verdeeld over 135000 vierkante meter. Naast alle mogelijke winkels heb je er een speelhal, restaurants en een bioscoop. Een echt walhalla voor shoppen in Valencia dus.

Andere winkelcentra zijn:

 • Centro Comercial El Saler, Avenida del Professor López Piñero
 • Nuevo Centro, Avenida de Pius XII 2
 • Centro Comercial Arena, Calle de Santa Genoveva Torres 21
Winkelcentrum Bonaire in Valencia

Boetiekjes

In heel het centrum van Valencia kun je shoppen in allerlei kleine originele boetiekjes. Loop bijvoorbeeld eens door de straten bij Mercado de Colon (vlakbij metrostation Colon) of Rusafa. Ook in het oude centrum zijn er veel verschillende kleine winkeltjes te vinden. Hou je van vintage, dan moet je ook in het oude centrum zijn. Ook zijn er veel kleine winkeltjes met de mooiste decoraties voor in huis, heerlijk om lekker rond te neuzen.

Mijn favorieten zijn:

 • Triggo, Carrer de Cirilo Amorós
 • Habitat valencia, C/ Cirilo Amoros 62
 • Santo Spirito Vintage, Carrer de Dalt, 22
 • Simple, Carrer de les Danses, 5 Bajo
 • Gnomo, Carrer de Cuba, 32

Ook in Valencia regent het wel eens. Shoppen is dan een prima bezigheid, vooral in een warenhuis of winkelcentrum. Kijk hier voor meer dingen die je kunt doen in Valencia als het regent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.