Over de site

Wat leuk dat je op deze pagina terecht bent gekomen! Op Ervaar Valencia draait alles om deze 3e stad van Spanje. Valencia is als een groot dorp met strand, historisch centrum, leuke winkels en restaurants en festivals! Op deze blog deel ik met jullie alles wat er te doen is en te zien valt in de stad. Ook lees je wat me charmeert aan Valencia, maar ook wat me verbaast én frustreert over wonen in het buitenland. Kortom: het échte Valencia.

Ik hoop je vooral enthousiast te maken. Een bezoek aan Valencia is meer dan de moeite waard en er is voor ieder wat wils.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om samen te werken? Klik dan hier.

Over mij

Ik ben Jessica, 31 jaar, kom uit Rotterdam en wat begon als een 3 maanden durend avontuur van een taalcursus in Valencia is inmiddels een avontuur van ruim 7 jaar geworden.

In Utrecht heb ik Spaanse Taal en Cultuur en Kunstgeschiedenis gestudeerd en hierna ben ik een paar jaar gaan werken bij de Gemeente Amsterdam. Tijdens mijn studie ben ik nooit voor langere tijd naar het buitenland geweest. Het idee om dit alsnog te doen, bleef altijd kriebelen. Op mijn 24ste besloot ik dat het tijd was. Ik had een huurwoning en een tijdelijk contract, dus ik dacht: “het is nu of nooit!”.

Na al m’n spullen te hebben verkocht en m’n baan te hebben opgezegd, vertrok ik in september 2015 voor 3 maanden naar Valencia. Hier ging ik mijn Spaans met een taalcursus eens flink bijspijkeren. Tijdens de cursus besefte ik dat het leven me hier ontzettend goed beviel. Ik nam een tijdelijke baan aan bij een logistiek bedrijf om zo mijn spaargeld weer wat aan te vullen. Na dit baantje begon ik aan een master Cultureel Erfgoed aan de universiteit van Valencia. Het grote voordeel hiervan was dat ik weer een jaartje aan mijn verblijf kon vastplakken. Als klap op de vuurpijl ontmoette ik in 2016 een echte typisch Zuid-Spaanse man, Javi, die nu al 6 jaar mijn vriend is.

In mijn vrije tijd hou ik me bezig met schrijven voor deze blog, nieuwe dingen ontdekken over Valencia, probeer ik mijn planten in leven te houden en luister ik graag naar true crime podcasts.

Veel plezier op Ervaar Valencia en als je vragen of opmerkingen hebt, stuur me dan een mailtje of zoek me op op Instagram!

Hier vind je alvast wat interessante links!