8 x koffie drinken in Valencia

Even snel ergens op een terras of in een cafeetje een kopje koffie drinken en weer door. Het is in Spanje de normaalste zaak van de wereld. Naast veel typische Valenciaanse drankjes, zijn er namelijk ook veel typische Valenciaanse manieren om je koffie te drinken. Maar, welke moet je nu precies bestellen en wat zijn de Spaanse namen? Het is wel zo handig om te weten als je koffie gaat drinken tijdens je vakantie in Valencia! Daarom heb je hier een lijstje met de meest voorkomende kopjes koffie in Spanje en Valencia.

Cortado

We beginnen met een echte klassieker die erg vaak besteld wordt en die je zeker moet proberen als je koffie gaat drinken in Valencia. De cortado is een espresso met een klein beetje melk. Dit is ook gelijk de reden waarom dit kopje koffie een cortado heet. Cortado betekent in het Spaans onder andere afremmen of stoppen. Door een klein beetje melk aan de espresso toe te voegen verminder je de bittere smaak.

Cafe solo

Wil je gewoon koffie drinken in Valencia zonder poespas? Dan is de cafe solo de koffie die je moet bestellen. Een cafe solo is zo goed als hetzelfde als een espresso. Wil je het dus op safe spelen, dan bestel je deze.

Cafe con Hielo

Heb je haast of is het zomer en warm en heb je geen trek in bloedhete koffie? Bestel dan een cafe con hielo. Dat is een espresso waar je een glas met ijs bij krijgt. De bedoeling is dat je zelf je kopje koffie in het glas schenkt. Deze manier van koffie drinken is erg gebruikelijk onder locals in Valencia en in de rest van Spanje. Natuurlijk kun je ook een ander type koffie bestellen, zoals een cafe con leche. Daar vraag je dan gewoon een glas ijs bij, een vaso con hielo.

Cafe Manchado

Een cafe manchado is vergelijkbaar met een latte machiato, bestaande uit tweederde melk en eenderde koffie. Je kunt deze koffie ook andersom bestellen, een cafe solo met een heel klein beetje melk. Het hangt er maar net van af in welk kopje koffie je trek hebt.

Americano

Bestel je een americano, dan krijg je zwarte koffie, aangelengd met extra water. Normaal gesproken is de verhouding van een americano de helft koffie en de andere helft water.

Cafe con leche

Een goede oude koffie met melk, dat is cafe con leche. Je kunt hier vervolgens zelf suiker bij doen als je dat wilt, je ligt in Spanje namelijk altijd een zakje suiker op het schoteltje van je kopje koffie. Tegenwoordig kun je in moderne koffiebarretjes lactosevrije of havermelk bestellen. Langzaam maar zeker wordt dit steeds populairder in Spanje.

Carajillo

Op naar de typische manieren om je koffie te drinken in Valencia. Zo bestelt men hier regelmatig een carajillo. Dat is een espresso met een sterke drank. Denk aan rum, cognac of brandy. Maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld baileys als je het graag wat zoeker wilt. Bestel je een carajillo, vermeld dan gelijk de likeur die je in je koffie wilt.

Cafe Bombon

We eindigen met een echte Valenciaanse klassieker, de cafe bombon. Lekker als je bijvoorbeeld geen toetje wil maar wel trek hebt in iets zoets en koffie. De cafe bombon is een espresso met gecondenseerde melk. Het lijkt op deze manier een beetje op alcoholvrije baileys! Een echte aanrader als je koffie gaat drinken in Valencia.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.