Citytrip naar Valencia tijdens corona. Waar let je op?

Update– Momenteel zijn alleen nog mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Onderstaande informatie is dus momenteel niet actueel.

De zomer 2020 is begonnen. Waar de stad normaal gesproken bruist van de mensen die terrasjes pakken, picknicken in het park en vertoeven op het strand, is het dit jaar heel anders. Door het coronavirus zijn restaurants, straten, musea en winkels veel leger dan normaal. Een gek gezicht, want zo heeft niemand Valencia in de zomer ooit gezien!

Na de afgelopen tijd is het logisch als je twijfelt of je deze zomer op citytrip kan gaan. Ook kan het zijn dat je je afvraagt waar je rekening mee moet houden als je besluit te gaan. Ik vertel je hieronder alles over Valencia en corona!

Corona in Valencia en Spanje

Ook al is de quarantaine voorbij, het virus is nog steeds aanwezig. Ondanks de strenge maatregelen die er in de nieuwe normaliteit gelden, zijn er door heel Spanje nieuwe uitbraken. Niet alleen de Spaanse bevolking, ook de Spaanse economie heeft het flink te verduren. De economie draait voor een groot deel op toerisme en horeca. Door de strenge quarantaine van vorig jaar hebben deze belangrijke sectoren flinke klappen opgelopen. Veel bedrijven zullen er weer bovenop komen, maar ook hebben hun deuren  moeten sluiten. Spanje is momenteel bezig met een zomercampagne om het toerisme weer nieuw leven in te blazen en te proberen zo min mogelijk extra economische schade op te lopen. Terrasjes zitten al behoorlijk vol met locals, maar je merkt dat er nog steeds weinig tot geen toeristen zijn.

Het nieuwe normaal en mondkapjes

Na de quarantaine is Spanje de ‘nieuwe normaliteit’ ingegaan. Dit betekent dat alles is zoals het was, maar met een aantal nieuwe voorzorgsmaatregelen om beter om te gaan met corona in Spanje en Valencia De 1,5 meter afstand blijft van kracht. Verder is het belangrijkste verschil met Nederland dat het dragen van mondkapjes verplicht is in het OV, winkels, supermarkten, op straat en in andere openbare ruimtes wanneer er geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Uitzondering zijn er voor kinderen tot 6 jaar en mensen met luchtwegproblemen. Zij moeten met een doktersverklaring aan kunnen tonen dat ze geen mondkapje kunnen dragen. De mondkapjes kun je trouwens zowel in de apotheek als in Mercadona kopen. Wat betekent dit allemaal voor je citytrip?

Met het vliegtuig naar Valencia Spanje

Het luchtverkeer richting Spanje komt steeds meer opgang. Waar je rekening mee moet houden is dat het gebruik van een mondkapje zowel op het vliegveld als in het vliegtuig verplicht is. Bij aankomst zul je door een aantal extra controles moeten. Zo wordt je temperatuur gecheckt en moet je een formulier invullen waarin je je verblijfsgegevens noteert. Hiermee kan de overheid je snel opsporen, mocht je in contact zijn geweest met iemand die positief op corona test.

Toerisme in Valencia

Shoppen en musea of monumenten bezoeken in Valencia kan weer. De volgende zijn onder andere open:

  • De kathedraal en Micalet
  • Las torres Serranos en Quart
  • La Lonja
  • IVAM
  • Het keramiek museum (gratis)

Mondkapjes zijn een normaal beeld geworden in de straten, winkels, musea van Valencia en de rest van Spanje. Met de hitte is het niet comfortabel, maar wel nodig. Ga je een winkel in zonder mondkapje, dan kan je de toegang worden geweigerd. Zorg er dus voor dat je altijd een mondkapje bij je hebt. Ook staat er een flesje handgel bij de ingang van elke winkel of museum.

Uiteten en discotheken

Gelukkig kan je in Valencia nog steeds lekker uit eten of een terrasje pakken. Als je aan een tafel zit, hoef je geen mondkapje te dragen. De meeste restaurants houden zich goed aan de regels en hebben de tafels opgesteld volgens de 1,5 meter regel.

Als je graag naar een discotheek wilt, is het aan te raden te kiezen voor openluchtdiscotheek L’Umbracle. Ook kun je het beste van te voren een kaartje kopen:.

Het stand van Valencia

Naar het strand

Als je naar Valencia gaat, wil je het strand natuurlijk niet missen. Gelukkig heeft Valencia een groot en breed strand, waardoor er gelukkig geen vooraf bepaalde vlakken zijn waar je je handdoek neer moet leggen. Het afstand houden op het strand gaat dan ook prima. Het is daarom ook niet nodig om een mondkapje te dragen.

Ook de chiringuitos op het strand van Patacona zijn gewoon open. Bekijk hier 6 strandtentjes op het strand van Valencia.

Wil je dus graag op vakantie naar Valencia deze zomer, boek dan vooral een vlucht en een hotel. De stad kan het goed gebruiken en als je je houdt aan de regels, (mondkapje, afstand, handen wassen) is er niets aan de hand en kun je lekker genieten van paella, zon en strand!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.