Zwembaden in Valencia

Zon, zee, zwembad! Naast dat je in Valencia je lol op kunt aan bezoekjes aan het strand, kun je ook prima een dagje vertoeven aan een zwembad. Er zijn in Valencia verschillende zwembaden te bezoeken. Hier lees je er alles over.

La Hípica

Waar: Carrer Jaca 23
Wanneer: 6 juni t/m 3 september
Openingstijden: Dagelijks van 11.00 tot 19.00
Entree: 5€ per persoon

De eerste is gelijk ook mijn favoriet: het zwembad van La Hípica. Dit is één van de mooist aangelegen zwembaden in Valencia en ligt verstopt vlak naast de Jardines de Viveros. Er zijn hier geen glijbanen en het zwembad is niet erg groot, maar om het zwembad heen ligt een mooi aangelegen tuin. Op het terras kun je een ijsje en wat te drinken kopen. Tijdens de lunch zijn er verschillende gerechten te bestellen zoals paella, pizza of broodjes.

Zwembaden in Valencia La Hípica

Piscina del parque del Oeste

Waar: Parque del Oeste
Wanneer: 10 juni t/m 3 september
Openingstijden: ma t/m vr 12.00 tot 18.30, za en zo 11.00 tot 19.00. Poolparty’s iedere vrijdagavond van 21.00 tot 01.00
Entree: Volwassenen 3.35€, kinderen tot 15 jaar 1.70€

Heb je juist zin in zwembaden in Valencia met glijbanen, bezoek dan het zwembad in het Parque del Oeste. Dit zwembadencomplex heeft een oppervlakte van maar liefst 9200 vierkante meter. Je vindt hier een olympisch bad, een recreatie bad met glijbanen, een pierenbad en verschillende sportinstallaties. Op iedere vrijdagavond vanaf 28 juni is er een poolparty met Dj’s en live muziek. De entree hiervoor is 4.60 euro. Natuurlijk kun je bij het restaurant terecht als je trek krijgt.

Piscina de Benicalap

Waar: Parque de Benicalap
Wanneer: 10 juni t/m 3 september
Openingstijden: ma t/m vr 12.00 tot 18.30, za en zo 11.00 tot 19.00
Entree: Volwassenen 3.35€, kinderen tot 15 jaar 1.70€

Eén van de andere grote zwembaden van Valencia is de Piscina de Benicalap geleden in het Parque de Benicalap aan de noordelijke kant van de stad. Dit zwembad is pas gerenoveerd en bestaat uit twee verschillende baden. Er zijn glijbanen, installaties voor waterspelletjes, ligstoelen, en een restaurant. Een zeer kindvriendelijk zwembad dus.

Piscina de Quart de Poblet

Waar: Carrer Xiquet de Quart, 2
Wanneer: 2 juni t/m 31 augustus
Openingstijden: juni en juli ma t/m do 12.00 tot 20.00 uur, vr t/m zo 11.00 tot 20.00, augustus dagelijks 11.00 tot 20.00
Entree: Vanaf 13 jaar 3€ doordeweeks en 4€ in het weekend, tot 13 jaar 2€ doordeweeks en 2.50€ in het weekend.

De laatste in het rijtje zwembaden in Valencia is een zwembad dat net buiten de stad ligt, maar daarom niet minder leuk en mooi is. De piscina de Quart de Poblet bestaat uit een groot zwembad en een pierenbad, een speelzone, waterstralen en glijbanen.

Benieuwd wat je deze zomer allemaal in Valencia kunt doen? Hier lees je alles over de evenementen die er aan komen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.