9 leuke dingen doen in Valencia in de zomer 2023

Als je dacht dat het na Fallas wel klaar was met feest in Valencia, dan heb je het mis! Er is genoeg leuks te doen in Valencia in de zomer. De meeste evenementen van het jaar vinden in de zomer plaats, waaronder de Feria de Julio. Dat is een groot feest gedurende de hele maand juli met veel speciale evenementen. Verder is er ook in juni en augustus is er genoeg te beleven en te doen. Dit artikel zal steeds worden bijgewerkt wanneer er meer details en nieuwe evenementen bekend zijn. Lees snel verder voor 9 ideeën ter inspiratie voor leuke dingen in de zomer in Valencia. Alle locaties vind je terug op de kaart onderaan deze pagina.

1 Gran Feria de julio

29 juni t/m 30 juli

Het grootste evenement van de zomer van Valencia wordt dit keer gevierd van 29 juni t/m 29 juli. Er zijn verschillende feesten, concerten, en bovendien veel vuurwerkshows en andere gebeurtenissen die je niet mag missen. Ik noem hier de belangrijkste en leukste dingen die je tijdens de Gran Feria de Julio kunt doen. Helaas zijn er nog maar een paar data bekend waarop evenementen plaatsvinden, dus zodra er meer bevestigd wordt, pas ik dit aan.

Conciertos de Viveros

Gedurende de hele maand zijn er concerten in de Jardines de Viveros. Entree is betaalbaar en in het park zijn er verschillende foodtrucks. Het programma is al bekend. Het zijn dit jaar vooral Spaanse bands die optreden. Neem hier een kijkje voor het programma en koop gelijk je kaartje.

Gran Nit de Julio

Gedurende de hele avond en nacht zijn er allerlei activiteiten en concerten door heel de stad.

Nit de la Mar

Na drie jaar is dit grote vuurwerkspektakel terug van weggeweest. Dit jaar vindt het plaats op zaterdag 14 juli in La Marina, in de haven van Valencia. Tijdens deze show wordt vuurwerk afgestoken op de maat van muziek. Echt een indrukwekkend schouwspel dus! Voor het beste uitzicht moet je zorgen dat je bij het Veles e Vents gebouw staat zodat je het vuurwerk aan de andere kant van de kade perfect ziet.

La Batalla de Flores

Een andere traditie tijdens de Feria de Julio is de Batalla de Flores. Dit is een optocht van met bloemen versierde wagens, getrokken door paarden. Het publiek bekogeld de optocht met nog meer bloemen. Om erbij te mogen zijn moet je wel een kaartje kopen. Met deze gebeurtenis wordt de Gran Feria traditioneel afgesloten.

Kermis in het Turiapark

Tussen de Bloemenbrug en metrostation Alameda is er de hele maand kermis.

Vuurwerkshows

Zoals tijdens iedere Feria de Julio zijn er ook deze editie grote vuurwerkshows. Het is nog niet bekend wanneer de spektakels precies te zien zijn. Zodra er meer info over bekend is, zal ik dat hier delen!

2 Un Lago de Conciertos

21, 26, 27, 28 juli

Iets anders leuks om te doen in de zomer in Valencia is gratis concerten bijwonen op een mooie locatie in de buitenlucht. Daar zegt natuurlijk niemand nee tegen. Op 21, 26, 27 en 28 juli worden er in La Ciudad de las Artes y Ciencias iedere keer om 20:00 uur concerten gegeven door studenten van het muziekcollege Berklee. Elke keer zal een een verschillende muziekstijl centraal staan, van jazz en rock tot funk en Spaanse muziek.

3 Zwembaden

6 juni t/m 4 september

Als je zin hebt om lekker te zwemmen, maar de zee wel even gezien hebt, dan zijn er een aantal leuke zwembaden te vinden waar je heerlijk kunt afkoelen. Vanaf 11 juni is het zwemseizoen geopend. Een aantal leuke zwembaden in Valencia zijn Piscina del Parque del Oeste, Piscina de la Hípica en Piscina del Parque de Benicalap.

4 Corpus Christi

31 mei t/m 14 juni

De meerderheid van alle Spaanse feesten is religieus. Zo ook het Corpus Christi, dat wordt gevierd van 31 mei t/m 14 juni.

Dit feest dateert uit het jaar 1355 en is één van de oudste van Valencia. Het is vergelijkbaar met ons Pinksteren, al wordt het niet op dezelfde data gevierd. Elk jaar bestaat het Corpus Christi onder andere uit optochten met altaren, verschillende dansvoorstellingen met bijzondere klederdracht, optochten met enorme poppen en andere processies waarbij vanaf mooi versierde balkons, water en bloemen op de deelnemers wordt gegooid. Alles vindt plaats op en rond Plaza de la Virgen.

Een korte opsomming van de activiteiten op de drie belangrijkste dagen:

vrijdag 09 juni
 • 20:00u – De grote altaren worden vervoerd naar Plaza de la Virgen.
 • 23.30u – Traditionele dans op en rond Plaza de la Virgen.
zaterdag 10 juni
 • 18.00u – Op het podium op de Plaza de la Virgen wordt door scholieren een theaterstuk opgevoerd over de Corpus Christi.
 • 19.30u – Concert op Plaza de la Virgen speciaal ter gelegenheid van Corpus Christi.
 • 23.00u – Nog meer concerten.
 • 00.00u – Feestnacht met muziek, optochten en waarbij prijzen worden uitgereikt voor de mooist versierde balkons.
zondag 11 juni
 • 9.00-9.30u – De klokken van de Micalet luiden.
 • 12.00u – Één van de oudste en unieke optochten door het centrum van Valencia, bestaande uit mensen in mooie en bijzondere kostuums. De route loopt onder andere langs de Calle de Caballeros, Plaza de la Virgen en Plaza de la Reina.
 • 16.30u -Optocht door het centrum van de grote altaren die op Plaza de la Virgen staan.
 • 17.30u – Optocht door het centrum met grote poppen.
 • 19.00u – Nieuwe processie met Bijbelse figuren. De stoet vertrekt uit de kathedraal via de Poort van de Apostelen, aan de Plaza de la Virgen.

5 Noche de San Juan

23 juni

In de nacht van 23 op 24 juni wordt San Juan gevierd. Dit is de traditionele viering van de kortste nacht van het jaar. Op het strand van Malvarrosa zullen er die nacht overal groepen mensen samenkomen om kampvuren op het zand te bouwen. Onderdeel van een de traditie van San Juan is een aantal keer over het kampvuur heen springen. Zo wordt alle negatieve energie achtergelaten en de zomer welkom geheten. Op Malvarrosa zul je niet alleen veel Spaanse groepen vrienden en familie, maar ook veel groepen studenten en zigeuners zien. Bijzonder om mee te maken en dus een aanrader!

6 Moros y Cristianos del Marítimo

29 juni t/m 2 juli

Aan de boulevard aan het strand van Malvarrosa is van 29 juni t/m 2 juni een middeleeuwse markt te vinden die in het teken staat van de Moros y Cristianos. Dit is het evenement dat de verovering van Valencia door de Christenen op de Moren herdenkt. Alles is in Middeleeuwse sferen, zoals een markt en allerlei shows. Daarnaast is er een optocht van mensen verkleed als Christenen en Moren in de Calle de la Reina. Op 2 juli is er de traditionele eindoptocht, onder andere door de Calle de la Reina en rond de Mercado del Cabañal, waar je de deelnemers in hun mooiste kostuums kunt bekijken. De rest van de tijdstippen en data zijn nog niet bekend.

7 Zomermarkt aan de boulevard

1 juni t/m 30 september

Op de boulevard van het strand van Cabañal is er tussen 1 juni en 30 september een zomermarkt te vinden met allerlei handgemaakte spullen. Er staan in totaal 81 kraampjes die iedere dag vanaf 11u open gaan.

8 Gay pride

24 juni

Op 24 juni vindt er de optocht van de Gay Pride plaats in het centrum van Valencia. Deze begint om 19.30 vanaf Paseo de la Alameda en loopt via Calle Colon naar Plaza del Ayuntamiento. Op dit eindpunt zijn vanaf 21.00 uur verschillende concerten.

9 Nits de Vivers

26 juli t/m 5 augustus

Na de Feria de Julio en de Conciertos de Viveros is het nog niet afgelopen met muziek in het park. Vanaf 26 juli start er een maand lang concerten van allerlei verschillende muziekstijlen en Spaanse bands. Natuurlijk zijn er ook foodtrucks. Ben je deze zomer in Valencia en wil je wat leuks doen? Via deze link zie je wie er wanneer optreedt en koop je entreekaartjes.

Benieuwd naar de plannen voor de herfst? Die vindt je hier.

Lees hier alles over vakantie in Mallorca!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.