5 x de lekkerste churros van Valencia

Wie churros zegt, zegt Fallas. Gedurende de feestmaand maart is het in Valencia iets dat standaard op het menu staat. Maar je kunt deze lekkere zoetigheid natuurlijk heel het jaar door eten. In Valencia zijn er heel veel churrerías en horchaterías te vinden, traditionele restaurantjes waar je churros, buñuelos, horchata en chocolate kunt bestellen. Hieronder heb ik de 5 beste restaurantjes en hun locatie. Zo weet je precies waar je moet zijn om de lekkerste churros van Valencia te eten.

1. Horchateria Fabian

Calle Ciscar 5

Deze horchatería vind je in de gezellige wijk Canovas, vol met hippe restaurantjes. In Horchatería Fabián vind je de lekkerste churros, buñuelos. Het is een heel traditioneel restaurant. Ga er vooral naartoe als je je in Valenciaanse sferen wilt begeven.

2. Horchateria de Santa Catalina

Plaza de Santa Catalina 6

Midden in het het historische centrum van Valencia, vlak naast de Plaza de la Reina, vind je deze traditionele horchatería. Het zit er vol met typische Valenciaanse decoratie en tegeltjes. Natuurlijk vind je hier ook en de lekkerste churros. Leuk feitje, het is één van de oudste horchaterías van Valencia. Santa Catalina bestaat al 200(!) jaar.

3. Horchatería El Collado

Plaza Doctor Collado 13

Een andere horcharería in het centrum is El Collado, gelegen vlak naast de Mercado Central. Net als Santa Catalina worden er al zo´n 125 jaar volgens traditioneel recept churros en buñuelos gemaakt. Je kunt ze ter plekke eten of meenemen voor onderweg. Ook hier eet je dus de lekkerste churros van Valencia.

4. BEA Y LA FÁBRICA DE CHURROS

Carrer de Matias Perelló 31

Dit restaurantje heet letterlijk vertaald: Bea en de churrosfabriek. Je kunt hier terecht voor ontbijt, een tussendoortje of gewoon als je trek hebt in hele lekkere churros en buñuelos. Je vind Bea in Rusafa, ideaal dus voor een tussenstop wanneer je deze hippe wijk aan het verkennen bent.

5. BUÑOLERÍA EL CONTRASTE

San Valero 12

Een ander restaurant waar ze al meer dan 100 jaar de beste churros en buñuelos maken is El Contraste. Gelegen in hartje Rusafa proef je de lekkerste, versgebakken churros op het terrasje voor het restaurant.

Met deze tips kun je vast en zeker een leuke plek uitzoeken om eens een buñuelo o een portie echte churros uit te proberen. Weet jij al waar je naar toe gaat?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.