De 6 leukste plekken met livemuziek in Valencia

In Valencia is op muzikaal gebied heel wat te beleven. Terwijl grote concerten van bekende artiesten meestal in Barcelona of Madrid plaatsvinden, wordt er in Valencia juist des te meer livemuziek op kleine schaal georganiseerd. Barretjes, kleine concertzalen of in de buitenlucht, van rock, indie, jazz, flamenco, reggae, er is van alles wat. Ik heb een greep gedaan uit de leukste plekken waar je van livemuziek kan genieten en ze voor je op een rijtje gezet. Onderaan elke plek met livemuziek staat een link naar de website. Helemaal onderaan dit artikel kun je op de kaart alle locaties terugvinden.

1 Radio City

Deze bar in El Carmen is misschien wel de bekendste als het gaat om livemuziek in Valencia. Er heerst een gezellige open sfeer en iedere avond van de week is er een ander soort concert. Zo heb je verdeeld over de hele week hip-hop jam, een flamencoshow, een jazz jamsessie met een reggae jam en is er funk muziek. Op vrijdagen worden er afwisselende artiesten uitgenodigd en in het weekend is er een DJ. Entree is gratis, behalve voor de flamencoshow. Daarvoor kost een kaartje 15 euro. Het publiek verschilt per concert, maar bestaat uit een mengeling van studenten, toeristen en eigenlijk iedereen die zin heeft in een avondje dansen. Op een aantal dagen per week wordt hier een taaluitwisseling georganiseerd. Erg leuk als je Spaans wilt leren en daarna nog even blijft hangen voor een gezellige avond met livermuziek.

Radio City

2 La Vitti

La Vitti is een heel klein kroegje in retro stijl. Binnen vind je een huiselijke sfeer met banken, fauteuils en boeken. Op maandagen zijn er jazz sessies en op donderdagen kun je er genieten van soulmuziek. Entree is 5 euro met een consumptie. Kom er op tijd als je een zitplaats wil, want deze bar is echt heel erg klein. Er komen hier veel studenten.

La Vitti

3 Black Note

Black Note is een concertzaal waar iedere week verschillende liveconcerten plaatsvinden. Kaartjes koop je het beste van te voren via de website, aangezien het er vrijwel altijd vol is. Van woensdag tot en met zaterdag vindt je hier optredens in het teken van 80’s, rock, karaoke, tributes, en jamsessies. De leeftijd van het publiek ligt hier rond de 40-50 jaar.

Black Note

4 Café del Duende

In dit café vind je de bekendste flamencoshow van Valencia. Volgens mijn Zuid-Spaanse vriend is deze show de beste van Valencia, dus dat moet dan wel kloppen! Elke donderdag om 22.30u, vrijdag en zaterdag om 23.00u en zondag om 20.00u kun je hier een uur lang genieten van een drankje, gitaarmuziek en flamenco. Een kaartje kost ongeveer 12 euro met consumptie. Ook hier moet je op tijd in de rij gaan staan. Het café is klein en zit altijd vol. Tip: kijk vooraf aan je bezoek op de Engelse website voor actuele tijden en concertdata.

visit valencia cafe del duende
Café del Duende

5 Jimmy Glass

Alle jazzliefhebbers zouden een keer Jimmy Glass moeten bezoeken. Je kunt hier 4 keer in de week met een cocktail of een biertje genieten van de beste live jazz muziek. Het is één van de oudste jazzcafés van Valencia en heeft dus een lange geschiedenis van verschillende artiesten. Voor sommige optredens moet entree betaald worden.

Jimmy Glass

6 La Pergola de la Marina

Vlak tussen de haven en het strand is er tot en met juni iedere zaterdagochtend van 11.30u tot 14.30 uur een gratis liveconcert te beleven. Iedere keer worden er een aantal redelijk onbekende Valenciaanse bands gepresenteerd van verschillende muziekgenres. Tot en met juli zijn er ook op zondag gratis concerten van 11.30u tot 14.00. Als je benieuwd bent wie er optreden, kun je het beste even de website bekijken.

h

La Pergola de la Marina

Heb jij al eens livemuziek in Valencia meegemaakt? Wat is je favoriete plek?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.