10 x goedkope en gratis bezienswaardigheden in Valencia

Er zijn in Valencia ontzettend veel gratis en goedkope bezienswaardigheden, waar entree minder dan 3 euro per persoon kost. Als je student bent en je studentenkaart meeneemt, krijg je ook nog eens korting op je entreekaartje. Op zondagen kun je zelfs bij veel monumenten en musea helemaal gratis naar binnen!  Lees snel verder voor de lijst goedkope toeristische attracties.

1. Torres de Serranos en Torres de Quart

Gratis

De 2 beroemde stadspoorten van van Valencia kun je gratis beklimmen. Op zondag is dat zelfs helemaal gratis. Eenmaal boven geniet je van het prachtige uitzicht die je vanaf beide torens hebt.

2. La Lonja de la Seda

Normaal entree 2 euro / Studenten 1 euro / Zondag gratis

In dit oude handelsgebouw uit het jaar 1483 kun je de verschillende indrukwekkende zalen bekijken waar vroeger zijde en andere producten werd verhandeld. Vlak ertegenover zit de Mercado Central. Ook één van de gratis bezienswaardigheden in Valencia, mits je binnen niks koopt natuurlijk! ;)

3. Klokkentoren Micalet

Normaal entree 2 euro / studenten en kinderen tot 12 jaar 1 euro.

Het beklimmen van de klokkentoren van de kathedraal moet je sowieso gedaan hebben als je Valencia bezoekt. Helemaal bovenin kun je de grote klokken bewonderen en genieten van het uitzicht over het centrum van de stad. Een leuke goedkope bezienswaardigheid!

4. Het gemeentehuis

Gratis / maandag t/m vrijdag van 10u tot 15u

Op Plaza del Ayuntamiento kun je iedere doordeweekse ochtend het gemeentehuis bezichtigen. Bekijk er de mooie mozaïeken vloeren, de grote balzaal met kroonluchters en neem een foto op het balkon. Het is één van de bezienswaardigheden de helemaal gratis is.

5. Palacio de Marqués de Dos Aguas/ Keramiekmuseum

Normaal entree 3 euro / zaterdagmiddag en zondag gratis

Door de indrukwekkende voorgevel is deze goedkope bezienswaardigheid niet te missen. Dit paleis uit 1740 werd bewoond door een rijke Valenciaanse familie. Nu kun je er de verschillende vertrekken en zalen bewonderen. Op de tweede verdieping bevindt zich het Keramiekmuseum met allemaal keramiek waar Valencia beroemd om is.

6. L’Almoina

Normaal entree 2 euro / zondag gratis

L’Almoina is mijn favoriete museum. Het is een archeologische centrum waar je alles kunt ontdekken over het ontstaan van Valencia. In het museum volg je een loopbrug van glas waaronder je alle opgravingen kunt zien. Je komt onder andere langs oude wegen, het Forum Romanum, de oude badplaats en diepe putten.

7. Museo de las Bellas Artes

Gratis van dinsdag t/m zondag, maandag gesloten.

Dit museum voor de Beeldende Kunsten staat tegenover de Torres de Serrano. Er zijn verschillende collecties waaronder schilderijen van Sorolla, el Greco en Goya. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen en ook weer helemaal gratis!

8. Museo de la Prehistoria

Normaal entree 2 euro / studenten 1 euro / gratis op zaterdag en zondag.

In dit museum vindt je allerlei objecten die gevonden zijn tijdens archeologische opgravingen in Valencia, vanaf de prehistorie tot de Romeinse tijd.

9. Museo de Ciencias Naturales

Normaal entree 2 euro / studenten 1 euro / zaterdag en zondag gratis tussen 15u en 19u.

Dit natuurhistorisch museum in de Jardines de Viveros is leuk om een kijkje te nemen als je er in de buurt bent. Er zijn skeletten, opgezette dieren en alles staat in verband met de provincie Valencia. Één van de leuke en gratis bezienswaardigheden van Valencia, vooral als je met kinderen op vakantie bent.

10. Andere bezienswaardigheden met iets duurdere entreeprijzen

Een aantal populaire bezienswaardigheden zijn iets duurder, zoals de Katedraal van Valencia. Wanneer er geen dienst is in de kathedraal, kost entree 8 euro. Hierbij inbegrepen zit een audiogids en toegang tot het museum. Een aanrader, want het museum heeft een aantal interessante objecten.

Een andere kerk die heel erg de moeite waard is om te bezichtigen, is de San Nicolaaskerk. Deze pas gerestaureerde kerk wordt ook wel de Sixtijnse Kapel van Valencia genoemd, aangezien het indrukwekkende plafondschilderingen heeft. Normaal entree kost 7 euro, studenten betalen 6 euro.

Een iets duurder museum is het IVAM. Voor dit museum voor Hedendaagse Kunst betaal je als normaal entree 6 euro. Studenten betalen 3 euro en er is gratis toegang op vrijdag van 19u tot 21u, op zaterdag van 15u tot 17u en op zondag de hele dag gratis.

De duurste bezienswaardigheden in Valencia zijn het Bioparc (normaal entree 23,80 euro, kinderen tot 12 jaar 18 euro) en het Oceanografic (normaal entree 30,70 euro, kinderen tot 12 jaar 22,90 euro).

Via deze link lees je meer over de bezienswaardigheden van Valencia die je niet mag missen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.