Mercado Central in Valencia bezoeken

Één van de vele hoogtepunten van het centrum van Valencia is de grote overdekte markt, de Mercado Central. Met bijna 300 kraampjes en een oppervlakte van meer dan 8000 vierkante meter is deze markt de grootste van heel Europa. Je kunt hier alles vinden, van vis en vlees tot fruit, groente en allerlei bijzondere producten. Dit bouwwerk van ijzer, glas en keramiek herbergt een hoop leuke en interessante weetjes. Genoeg om te ontdekken dus, zoals wat de papegaai en de vis op het dak betekenen. En niet onbelangrijk, wat de openingstijden zijn! Hier lees je alles wat je moet weten als je de mercado central in Valencia wilt bezoeken.

Glas, ijzer en keramiek

De plek waar de mercado central staat, wordt al bijna 200 jaar gebruikt als marktplaats. In het jaar 1839 kon je hier voor het eerst naar de (onoverdekte) markt. Deze groeide met de jaren zó hard, dat de gemeente in 1910 besloot op dezelfde plek een overdekte en veel grotere markt te bouwen. De architect werd gekozen door middel van een wedstrijd. Die werd gewonnen door Alejandro Soler March y Francisco Guardia Vial. Deze twee architecten waren gespecialiseerd in het modernisme. Het bouwwerk werd uiteindelijk in zijn huidige staat opgeleverd in 1928 door architecten Enrique Viedma y Ángel Romaní. De markt bestaat vooral uit ijzer, glas en het traditionele, Valenciaanse keramiek.

De groene papegaai

De grootste koepel van de markt is 30 meter hoog. Als je buiten de markt van een afstand omhoog kijkt, zie je bovenop deze koepel een windvaan met daarop een groene papegaai. Naast dat het een heel mooi beeldje is, heeft het ook nog een betekenis. Zo staat deze papagaai symbool voor het geroezemoes, geklets, geroddel en het komen en gaan van de mensen die de Mercado Central in Valencia dagelijks bezoeken. Boven een andere koepel is een windvaan met een zwaardvis te zien. Dit is de koepel die de visafdeling bedekt.

Op zoek naar een goed hotel in de buurt van Mercado Central? Dan is dit een echte aanrader!

Bijzondere producten op de markt

De meerderheid van de kraampjes in de Mercado Central zijn gebruikelijk, zoals groente en fruitkraampjes en slagers, net als dat er een grote visafdeling is. Maar er is nog veel meer! Tijdens je bezoek aan de Mercado Central in Valencia zal je bijvoorbeeld veel bakkers tegenkomen. Daarnaast zijn er kraampjes waar je kruiden, noten of kaas kunt kopen. Hetzelfde geldt voor producten van allerlei delicatessen, zoals onder andere chocola, wijn en bier. Je zult waarschijnlijk wel trek krijgen en gelukkig zijn er behoorlijk wat kraampjes waar je ´comida para llevar´ kunt vinden. Dat is eten wat op dat moment wordt voorbereid. Of ga voor een lekker fruitsapje of broodje. Verder zijn er een aantal verkooppunten waar je Turks gebak kunt kopen. Andere internationale stands zijn bijvoorbeeld een kraampje gespecialiseerd in Italiaanse producten en een andere in Latijnsamerikaans eten. Ook zijn er kraampjes waar je souvenirtjes kunt kopen of allerlei soorten bier en wijn.

De leukste kraampjes van de Mercado Central

Elk kraampje in de Mercado Central is mooi. Toch zijn er een aantal die extra de moeite waard zijn om eens te bekijken tijdens je bezoek aan de Mercado Central in Valencia. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar speciaal bier? Neem dan eens een kijkje bij Las Cervezas del Mercado. Hier vind je alle soorten bier die je maar kunt bedenken, net als de mooiste bierglazen. Als je echt trek krijgt, kun je terecht bij Central Bar by Ricard Camarena. Dit is het kleine restaurant van beroemde chefkok Ricard Camarena. Je kunt hier de lekkerste tapas eten, bereid met producten uit de markt. Een andere bijzondere stand is Central de Latas. Hier hebben ze werkelijk allerlei soorten eten in blik. Trek in kaas? Ga dan naar Boutique del Queso. Op deze website vind je meer informatie over alle verschillende kraampjes.

Mercado central in valencia bezoeken

De Mercado Central is een bezienswaardigheid die je niet mag overslaan als je in Valencia bent. De markt is open van maandag tot en met zaterdag. De openingstijden zijn van 7.30u tot 15.00u. Houdt er wel rekening mee dat veel verkopers al rond 14:00u beginnen met het opruimen van hun kraampjes. Wil je de volle beleving, kom dan rond een uur of 11. Zin om na een bezoekje aan de Mercado Central in Valencia andere interessante plekken te bezoeken? Het gebouw La Lonja zit er vlak tegenover.

Houd je van cd’s en platen? In Valencia zijn verschillende platenzaken en cd-winkels te vinden. Hier lees je er alles over!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.