15 leuke dingen doen in Valencia in de herfst

Valencia zou Valencia niet zijn als er niet in ieder seizoen een belangrijk evenement zou plaatsvinden. In de lente heb je Fallas, in de zomer de Feria de Julio en in de herst heb je de Día de la Comunidad Valenciana, oftewel de dag van de Valenciaanse Regio. Het programma, waaronder de vuurwerkshow en Moros y Cristianos, op 8 en 9 oktober is inmiddels bekend. In deze blogpost lees je hier alles over, net als alles over over de evenmenten die tot nu toe bekend zijn. Dit zijn 9 tips voor leuke evenementen en dingen om te doen in de herfst in Valencia.

1 Fleamarket

11 september // Calle Lepanto 21

Deze herfst worden er een aantal gezellige marktjes georganiseerd. Één daarvan is de Fleamarket vlooienmarkt. Deze vindt plaats in de Calle Lepanto 21, in het centrum vlakbij de Botanische tuin. Op deze markt vind je onder andere kleding, antiek, boeken, sierraden en speelgoed. Als je van plan bent iets te komen, moet je wel even je eigen tas meenemen.

2 Mercado medieval in Benimaclet

15 t/m 18 sep // Benimaclet

Een andere markt is de Mercado medieval. Je kunt deze markt bezoeken in de wijk Benimaclet, van 15 t/m 18 september. Alles is tijdens dit evenement versiert met middeleeuwse decoratie en er zijn verschillende stands waar je kunt eten. De exacte locatie is Calle Masquefa y Músico Belando. Weer wat leuks om te doen in Valencia in de herfst.

3 Al Vent Market

15 t/m 18 en 22 t/m 25 sep, van 11u t/m 21u // Mercado de Tapinería

De tapinería zit vlak achter Plaza de la Reina en is een gezellig pleinje met allerlei winkeltjes en restaurantjes. Hier wordt iedere zoveel tijd de Mercado de Tapinería gehouden waarbij kleine ondernemers hun spullen verkopen. Je vindt er onder andere kunst, illustraties, design en kleding. Erg gezellig om eens langs te struinen.

4 European Skate open

30 sep, 1 en 2 okt // La Marina Norte

Één van de grootste urban sportwedstrijden wordt dit najaar in Valencia gehouden. Ongeveer 400 sporters zullen meedoen. De sporten die worden beoefend zijn onder andere surf, skateboarden, rollerskaten en SUP race. Naast wedstijden zijn er foodtrucks en concerten, is er een markt met allerlei producten die met de sporten te maken hebben en is er een expositie van urban art. Om het terrein op te mogen, moet je vooraf een entreekaartje kopen. Deze kosten 4 euro.

5 Un Lago de Conciertos

2, 23 en 30 sep, 7 en 14 okt // Ciudad de las Artes y las Ciencias.

Iets anders leuks om te doen in de herfst in Valencia is gratis concerten bijwonen op een mooie locatie in de buitenlucht. Daar zegt natuurlijk niemand nee tegen. Op 2, 23 en 30 september en op 7 en 14 october worden er in La Ciudad de las Artes y las Ciencias iedere keer om 19:00 uur concerten gegeven door studenten van het muziekcollege Berklee. Elke keer zal een een verschillende muziekstijl centraal staan, van jazz en rock tot funk en Spaanse muziek.

6 Mercado medieval

7 okt – 12 okt  //  In het Turiapark naast de Alamedabrug

Als je van marktjes houdt, breng dan zeker een bezoekje aan de ‘Middeleeuwse Markt’. Deze kun je van 7 tot 12 oktober vinden in het Turiapark vlak naast de Alamedabrug. Een leuke setting wat extra bijdraagt aan de gezellige sfeer. Op het marktje in middeleeuwse stijl vindt je allerlei handgemaakte spulletjes en veel eten.

7 Moros y Cristianos

8 en 9 oktober

Als je iets leuks wilt doen in Valencia in de herfst dan moet je naar Moros y Cristianos, onderdeel van de Día de la Comunidad Valencia. Dit is een feest en optocht wat de overwinning van Spanje door de Christenen op de Moren herdenkt, wat zo rond het jaar 1200 gebeurde. Elk dorp in de regio van Valencia heeft zijn eigen evenement. Tijdens Moros y Cristianos zijn er verschillende optochten van mensen in mooie kostuums die de Christenen of Moren vertegenwoordigen. De route van de optocht loopt van Calle de la Paz door Calle San Vicente naar Plaza del Ayuntamiento. Dit jaar begint de optocht op 9 oktober om 17:00 uur vanaf Calle de la Paz.

8 Dia de la Comunidad Valenciana

8 en 9 oktober

Op deze feestdag wordt het bestaan van de regio Valencia gevierd, wat al sinds het jaar 1238 is. Toen werd de nog Moorse stad Valencia door Jaume I heroverd. Op 8 oktober zul je in het centrum al heel wat kunnen zien aan feesten en optochten. Naast Moros y Cristianos, is er tijdens deze feestdag natuurlijk ook vuurwerk. Op 8 oktober om 23:00u is deze grote show te zien. Let op! Dit jaar wordt het vuurwerk afgestoken op de grote parkeerplaats aan het begin van de Avenida de Tarongers. Dat is vlakbij tramhalte Universitat Politecnica. Op 9 oktober zijn alle winkels gesloten.

Het programma is inmiddels bekend.

8 oktober

12:00u: Concert van verschillende muziekgroepen op Plaza de la Virgen.
19:00u: Optredens van traditionele dans op Plaza del Ayuntamiento.
20:00u: Op de plaza de los Fueras, aan het begin van Calle de la Paz is er een presentatie van alle kostuums van Moros y Cristianos.
23:00u: Vuurwerkshow op de parkeerplaats bij Avenida de Tarongers.

9 oktober

12:00u: Optocht door het centrum waarbij er bloemen worden gelegd bij het standbeeld van Jaume I. Het vertrek is vanuit Plaza del Ayuntamiento en loopt via Calle San Vicente, Plaza de la Reina en Calle de la Paz naar Plaza de Alfonso el Magnánimo, waar het standbeeld staat. Hierna gaat de optocht weer terug naar Plaza del Ayuntamiento.
14:00u: Na afloop van de optocht is er een Mascletà op Plaza del Ayuntamiento.
16:15u: Nog een optocht met muziek van Plaza del Ayuntamiento naar Calle de la Paz.
17:00u: Om 17u begint de optocht van Moros y Cristianos via Calle de la Paz naar Plaza del Ayuntamiento. Tijdens deze optocht doen er in totaal 27 groepen mee verkleed als Christenen, 37 verkleed als Moren en in totaal lopen er 36 fanfarebands mee.

9 Valencia Boat Show

28 oktober – 1 november  // De haven

Tijdens dit weekend kun je allerlei bijzondere boten bekijken in de haven vlak bij het Veles e Vents gebouw. Leuk als je een boot wilt kopen, of gewoon nieuwsgierig bent naar alle soorten modellen. Ook kun je een aantal boten van binnen bekijken. Om het terrein op te mogen betaal je bij een loket 10 euro voor entree. Ook kun je online een kaartje kopen, dan betaal je 8 euro.

10 Training Day

22 okt // Ciudad de las Artes y las Ciencias

Houdt je van Starwars en ben je op 22 oktober in Valencia? Neem dan een kijkje bij Training Day, een benefietevenement van de fans van Starwars. Er is een optocht van mensen in Star Wars kostuum en je kunt met ze op de foto. De opbrengsten van dit evenement gaan naar projecten voor kinderen met een achterstand.

11 Fashionweek Valencia

28 t/m 30 oktober // Hotel Las Arenas

In het weekend van 28 oktober vindt de Fashionweek in Valencia plaats. De modeshows zullen plaatsvinden in het Hotel Las Arenas, vlak aan het strand. Er doen zowel bekende als onbekende Valenciaanse ontwerpers mee. Zodra er tijden en meer informatie bekend zijn, zal ik deze hier plaatsen.

12 Mercado de Tapineria

De Mercado de Tapineria heeft ook in november allerlei leuke marktjes. Zo is er van 3 t/m 6 en van 24 t/m 27 november de Al Vent markt, waarbij allerlei ontwerpers hun producten tentoonstellen. Denk aan illustraties, cadeautjes en vintage. Van 10 t/m 13 november is er Les Tendetes markt, waar je allerlei zelfgemaakte spullen kun bekijken en kopen. Van 16 t/m 20 november is er een antiekmarkt. Nadat je het marktje hebt bekeken, kun je wat drinken en eten in de vele gezellige restaurantjes in de buurt. Een marktje bezoeken is dus erg leuk om te doen in Valencia tijdens de herfst.

13 Cooperarium

4 en 5 november // Plaza del Ayuntamiento

Tijdens dit evenement georganiseerd door de gemeente van Valencia, staan de mensenrechten centraal. Op vrijdag en zaterdag vind je allerlei activiteiten op het plein die te maken hebben met bijvoorbeeld vluchtelingen, vrede en het milieu. Er zijn verschillende workshops en tentoonstellingen over bijvoorbeeld streetart en graffiti. Daarnaast zijn er dansvoorstellingen. Ook zijn er zowel op vrijdag als op zaterdag vanaf 19.30 uur concerten van verschillende Valenciaanse artiesten. De activiteiten vinden van 10.30 tot 22.30 uur plaats.

14 Veggie Vuelta

1 t/m 6 november // tapasroute door de stad

In de eerste week van november wordt voor het eerst een veganistische tapastour georganiseerd. Er doen in totaal 17 restaurants mee verspreid over heel Valencia. Dat zijn er 5 in het centrum van de stad, 6 in Russafa, 3 in Benimaclet en 3 in Cabañal. Via deze link kom je bij een Pdf-bestand met daarin alle deelnemende restaurants met welke tapas ze aanbieden en hoeveel ze kosten. Erg leuk om te doen als je tijdens de eerste week van november in Valencia bent.

15 Fallas voor het 6e jaar cultureel erfgoed

26 en 27 november // Plaza del Ayuntamiento en centrum van Valencia

In het weekend van 26 en 27 november wordt gevierd dat Fallas al 6 jaar onderdeel is van het cultureel erfgoed van UNESCO. Er worden dit weekend verschillende dingen georganiseerd. Zo is er op 26 november om 18.00 uur een feestelijke optocht met bijzondere figuren en verklede mensen. Deze optocht start bij La Lonja en loopt via de Mercado Central naar de achterkant van het gemeentehuis. Na afloop is er op het plein voor La Lonja een traditionele dansvoorstelling.
Op 27 november is er een Mascletà in de buurt van het museum Artista Fallero in Benicalap, in het noorden van de stad.

In de winter staat er ook van alles op het programma. Hier lees je er alles over. Benieuwd naar wat je in de lente kunt doen? Je leest het hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.