7 Platenzaken en cd shops in Valencia

Hoewel Spotify en het streamen van muziek hartstikke populair is, zijn er nog altijd mensen die liever gewoon hun muziek van een cd of plaat beluisteren. Mijn vader is daar een voorbeeld van. Urenlang kan hij door cd shops speuren op zoek naar dat die ene cd die hij nog niet heeft. Ook al heeft hij thuis honderden, zo niet duizenden cd´s in de kast staan, iedere keer koopt hij weer nieuwe exemplaren. Het leek me dus leuk eens een overzicht te maken van de leukste cd shops in Valencia, speciaal voor al die muziekliefhebbers die Valencia bezoeken.

Oldies, de oudste platenzaak van Valencia

Nuestra Señora de Gracia 6
Maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 14:00 en van 17:00 tot 20:00

Laten we direct met de deur in huis vallen. De oudste platenzaak van Valencia bestaat al 43 jaar en heet Oldies. Nog niet zo lang geleden dreigde deze zaak de deuren te moeten sluiten omdat de eigenaren met pensioen gingen. Gelukkig is dat voorkomen en is de zaak met zijn eigenzinnige stijl voortgezet. Naast veel cd’s worden er misschien wel meer platen verkocht. Verder is Oldies vaak terug te vinden bij de concerten die worden gegeven bij La Pergola de la Marina.

Ultrasound Music

Calle de Cuba 49
Maandag t/m zaterdag van 09:30 tot 14:00 en van 17:00 tot 21:00

Een andere bekende platenzaak in Valencia is Ultrasound Music in de wijk Rusafa. Je vindt hier zowel cd’s van klassiekers als de nieuwste hits. Daarnaast zijn ze in deze winkel gespecialiseerd in elektronische en rock muziek. Zo nu en dan speelt er een DJ live in de winkel. Op hun facebookpagina zie je er allerlei voorbeelden van. Naast cd’s zijn er ook veel (tweedehands) vinylplaten te vinden.

Discos Ámsterdam

Avenida Pio XII 2, Nuevo Centro
Maandag en zaterdag van 11:00 tot 20:30
Dinsdag t/m vrijdag van 11:00 tot 15:00 en 16:00 tot 20:30

Verscholen in winkelcentrum Nuevo Centro is shop Discos Ámsterdam te vinden. Deze zaak bestaat al sinds 1982, dus ook dit is een klassieker. Deze platenzaak heeft werkelijk alle soorten muziek, maar is vooral gespecialiseerd in rockmuziek. Daarnaast is dit een plek voor echte cd-verzamelaars. Op de site van de winkel wordt namelijk geschreven dat ze gespecialiseerd zijn in het bemachtigen van de meest unieke platen en cd’s. In 90 procent van de gevallen kunnen ze je gewenste plaat bemachtigen. Ik zou zeggen, probeer het uit! Naast dit alles verkopen ze ook nog eens boeken en toffe t-shirts met afbeeldingen van je favoriete band.

Digital Records

Calle Castellón 5
Maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 14:00 en van 16:00 tot 20:00

Ben je een fan van platen? Dan mag je Digital Records niet overslaan. Deze platenzaak in Valencia heeft maar liefst 50000 vinyl exemplaren. Naast dit enorme aanbod, opgebouwd sinds de jaren 80, kun je hier ook terecht voor onder andere platenspelers en hoesjes. Veel tweedehands platen zijn te koop voor maar 1 euro. Perfecte plek om je als muziekliefhebber een paar uurtjes te verliezen.

Harmony Discos

Pasaje Dr. Serra 9
Iedere dag open van 10:30 tot 14:00 uur. Op zondag gesloten

Deze mini cd shop in Valencia zit verstop is de passage vlak langs de stierenvechtarena. De winkel staat bomvol platen, cd’s en allerlei merchandising van de bekendste bands. Ze zijn hier gespecialiseerd in rockmuziek.

FNAC

Calle Guillermo de Castro 9-11
De hele week open van 10:00 tot 21:00. Op zondag open om 11:00u.

De Fnac mag in dit lijstje niet missen. De cd-afdeling van deze winkel is altijd een kijkje waard. Je kunt hier sowieso een paar uurtjes slijten en door naast platen en cd’s alle boeken, spellen en andere dingen te bekijken. Soms zijn er zelfs concerten.

Devil Records

Calle Cerrajeros 5
Maandag t/m vrijdag van 11:00 tot 14:00 en van 17:30 tot 20:00

Leuke winkel gespecialiseerd in tweedehands platen. Er zijn er meer dan 1000 te vinden met alle muzieksoorten die je kunt bedenken. Ook kun je hier terecht voor platenspelers en merchandising van verschillende rockbands.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.