Het beste ijs in Valencia

Het is hoogzomer en we smelten met z´n allen helemaal weg in Valencia. Naast verkoeling zoeken op het strand of in een zwembad, doet ook een lekker ijsje in de schaduw wonderen om het hoofd koel te houden. Valencia zit bomvol ijssalons, zowel traditionele, ambachtelijke zaken met Italiaans ijs, als hippe en moderne ijssalons met allerlei originele ijsjes en smaken. Ben je in Valencia, dan is het wel zo handig te weten waar je moet zijn als je op zoek bent naar het beste ijs van de stad. Daarom heb ik onderstaande lijst van ijssalons samengesteld. Op het kaartje onderaan de pagina zie je waar ze precies te vinden zijn. Welke is jouw favoriet?

Heladerias Llinares

Misschien wel de bekendse ijssalon van Valencia bevindt zich onder andere aan de Plaza de la Reina. Het merk werd opgericht in 1930. Een behoorlijk lange geschiedenis van ambachtelijk ijs dus. Het bijzondere aan deze ijssalon is dat je er naast heerlijk aardbeiden, vanille en chocolade ijs, ook kunt kiezen voor gekke smaken zoals gazpacho, vis, tortilla de patata of redbull. Nou weet ik niet of ik zo’n soort ijsje zou willen, maar bijzonder is het zeker. Daarnaast heeft Llinares ooit een benoeming gehad in het Guiness Book of Records voor het hebben van maar liefst 365 verschillende ijssmaken in de etalage! Ook hebben ze een prijs voor beste ijs gewonnen voor de smaak ‘Roodkapje’, dat is roomijs met framboos. Veel verschillende soorten smaken, dus er zit er vast wel eentje bij die jij lekker vindt. Houd er wel rekening mee dat deze ijssalon geen terras heeft. Wel heeft het pas gerenoveerde Plaza de la Reina genoeg zitplek om rustig je ijsje te eten.

Plaza de la Reina 6
De hele week open van 11:00u tot 22:00u. Op vrijdag en zaterdag open tot 00:00u.

Heladería La Romana

Hebben we het over het beste ijs in Valencia, dan is dit mijn nummer 1 favoriet. Deze ijssalon werd opgericht in 1947 in Rimini, Italië. Bij La Romana bereiden ze het ijs voor op een ambachtelijke en ecologische manier. De ingrediënten zijn vers en van alle smaken wordt een kleine hoeveelheid gemaakt. Dit om verspilling te voorkomen. In een mum van tijd maken ze je favoriete smaak als die op dat moment op is. Alle beschikbare smaken staan op een bord in het Italiaans. Kom je er niet uit, dan helpt een medewerker je om je favoriete smaakt te vinden. Daarnaast hebben ze verschillende vegan smaken, wat ook handig is wanneer je allergisch bent voor bijvoorbeeld melk of noten. Naast ijs ruikt het hier trouwens vaak heerlijk naar crêpes die ze zelf maken. Dikke aanrader!

Calle de Joaquín Costa, 2
De hele week open van 14:00u tot 00:00u. Op vrijdag en zaterdag open tot 01:00u.

Brustolon

Deze traditionele Italiaanse ijssalon in Valencia zit sinds 1935 op dezelfde plek aan de Avenida del Reino de Valencia. Als je hier binnenkomt dan waan je je in een traditioneel familiebedrijf met klassieke inrichting, waar de kleinzonen van de oprichter nog iedere dag zelf het ijs maken op een ambachtelijke manier. De keuze is reuze, dus er zit vast een lekker ijsje voor je bij! Je kunt hier zowel binnen als buiten aan een tafeltje zitten.

Avenida Reino de Valencia 10
De hele week open van 10:00u tot 02:00u.

Véneta

Ben je benieuwd welke smaak ijs een prijs heeft gewonnen voor beste ijs in Spanje? Dan moet je eens langsgaan bij ijssalon Véneta. Groot op de gevel staat dat ze nummer 1 zijn, dus je kan er niet omheen. Het gaat om het ijsje ‘Koekjes van oma’, beste ijs van Spanje in 2013-2014. Ik heb hem geprobeerd en kan je uit eigen ervaring vertellen dat het inderdaad een heel lekker ijsje is. Ga je dus ijs eten in Valencia, dan mag je deze zeker niet missen. Véneta doet regelmatig mee aan wedstijden en de laatste keer dat ze wonnen was in 2019, tijdens het Gelato Festival in Barcelona. Inmiddels staan ze 3e op de lijst beste ijssalon wereldwijd. Je vindt deze ijssalon ook tussen Plaza de la Reina en Plaza de la Virgen in het straatje die deze twee pleinen met elkaar verbindt.

Calle de Ribera, 7
De hele week open van 11:30u tot 00:00u.

Bertal Homenatge

Plaza de la Reina zit vol met ijssalons. Ook bij familiebedrijf Bertal wordt het ijs op ambachtelijke wijze gemaakt, zonder kleur-, geur- en smaakstoffen. Daarnaast gebruiken ze seizoensfruit en hebben ze maar liefst 50 verschillende smaken. Het is hier niet alleen maar zoet, ze hebben bijvoorbeeld ook de smaak mosterd of maanzaad, wat ze aanraden te eten bij een vleesgerecht. Naast ambachtelijk ijs, kunt hier ook een broodje of een crêpe eten. Op het terras zit je vlak aan het net gerenoveerde plein.

Plaza de la Reina 12
De hele week open van 09:00u tot 21:00u

Heladería La Nocciola Toscana

Deze ijssalon in Valencia is een minimalistisch klein zaakje waar wederom ambachtelijk Italiaans ijs wordt gemaakt. Hun specialiteit is de smaak mojito en hazelnoot, welke ook meteen de naam aan deze ijssalon geeft. Grappig, want ook de straatnaam betekent hazelnoot in het Spaans! Al deze Italiaanse ijsjes worden gemaakt met natuurlijke ingrediënten.

Calle de les Avellanes, 1
De hele week open van 13:30u tot 22:00. en op vrijdag en zaterdag tot 00:00u.

Gelato Amuri

Een ander klein Italiaans zaakje vind je vlakbij de Mercado Central. Het ijs in de etalage ziet er heerlijk uit. Oreo en tiramisu zijn mijn favorieten en het is ook nog eens goed betaalbaar. De Plaza del Mercado is onlangs helemaal gerenoveerd en alleen voor voetgangers. Meer excuus heb je niet nodig om een ijsje te proberen in deze ijssalon in Valencia!

Plaza del Mercado 25
Open op woensdag, donderdag en zondag van 15:00u tot 23:00u en vrijdag en zaterdag van 16:00u tot 00:00u.

Zin om ook de leukste restaurants van Valencia te proberen? Neem dan hier eens een kijkje!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.