5 leuke dingen om te doen met kinderen in Valencia

Valencia is een heel kindvriendelijke stad. Het centrum is niet al te groot, de fietspaden worden steeds beter en het strand en parken met speeltuintjes zijn in de buurt. Het is dus zeker een leuke bestemming voor een stedentripje met je kinderen. Hier zet ik 5 leuke dingen op een rij die je met kinderen en de hele familie kan zien of doen in Valencia!

1. Oceanografic

In de Ciudad de las Artes y Ciencias ligt het Oceanografic, het grootste aquarium van Europa. Van zeevogels en pinguïns tot walrussen en haaien, je kunt het hier allemaal bewonderen. Er is zelfs een dolfijnenshow! De dierentuin is mooi aangelegd en heeft dezelfde stijl als de andere witte gebouwen in het complex. Een paar uurtjes ben je er wel zoet. Verder is ook het wetenschapsmuseum erg leuk voor kinderen. Ze kunnen er allerlei wetenschapsproefjes doen.

 • Normaal entree 31.90€
 • Kinderen van 4 tot 12 jaar 23.80€
 • Kinderen tot 4 jaar gratis

Kaartjes kun je het loket ter plaatse kopen of vooraf via onderstaande link:

2. Bioparc

Een andere en iets minder bekende dierentuin is het Bioparc. Deze ligt aan het andere uiteinde van het Turiapark. Naast de vele verschillende diersoorten die je hier kunt vinden, is er een looproute via bruggen die boven de verblijven van chimpansees en andere dieren lopen én kun je paella eten met uitzicht op zebra’s. Heel leuk dus voor een dagje uit en wat leuks doen met je kinderen in Valencia.

 • Normaal entree 23,80€
 • Kinderen van 4 tot 12 jaar 18,00€
 • Kinderen tot 4 jaar gratis

Kaartjes kun je het loket ter plaatse kopen of vooraf via onderstaande link:

3. Micalet

Het beklimmen van de Micalet, de klokkentoren van de kathedraal van Valencia, mag niet ontbreken bij een bezoekje. De toren is een behoorlijke klim van 201 treden, maar eenmaal boven kun je het uitzicht over het centrum en de 13 enorme klokken bewonderen. Na afloop kun je een welverdiend ijsje halen bij Gelateries Artesanes Llinares, op de hoek van Plaza de la Reina. Hier hebben ze alle denkbare smaken ijs, tot peper, gazpacho en komkommer aan toe! Wist je dat er in Valencia nog veel meer goedkope en gratis bezienswaardigheden zijn?

 • Normaal entree 2€
 • Kinderen tot 12 jaar 1€

4. Het Turiapark

Dit park is ideaal om lekker doorheen te fietsen, te picknicken en om in 1 van de vele speeltuinen te spelen. Genoeg leuke dingen om te doen met kinderen wanneer je op vakantie bent in Valencia.

Park Gulliver

-Update 10-03-2022: momenteel is dit speelpark gesloten vanwege werkzaamheden.-

De grootste speeltuin in het Turiapark is het park Gulliver. Dit gratis speelpark in de vorm van de reus Gulliver bestaat uit heel veel glijbanen, klimrekken en loopbruggen. Het is geopend van 10 uur ’s ochtends tot 8 uur ’s avonds.

Familieskelters huren

Vlak naast Gulliver kun je bij Cyclo Bikes Valencia familieskelters huren waar je met maximaal 3 of 6 personen tegelijk op kan. Een leuke manier om de rest van het park richting de Ciudad de los Artes y Ciencias te ontdekken.

Skelter voor max 3 personen:

 • 1.5u 15€
 • 1u 25€
 • 2u 40€

Skelter voor max 6 personen:

 • 1.5 u 20€
 • 1u 35€
 • 2u 50€

5. Strand

Als laatste is het strand van Valencia natuurlijk heel leuk om met kinderen te bezoeken. Bootjes kijken in de haven, spelen met zand, lekker zwemmen, er is genoeg te doen. Ben je op zoek naar een kindvriendelijk restaurant aan de boulevard? Restaurant Balandret heeft naast lekker eten en uitzicht op zee, ook een speciale zaal voor kinderen waar ze kunnen tekenen en spelen.

6. Wetenschapsmuseum

In de Ciudad de las Artes y Ciencias bevindt zich in het Museo de Ciencias Principe Felipe het wetenschapsmuseum. Zoals de naam al zegt, hier draait alles om de wetenschap. De tentoonstelling is speciaal gericht op kinderen. Ze willen hier op een speelse manier allerlei proefjes doen. Ideaal dus als uitje met kinderen in Valencia. Bij het kopen kun je kiezen uit verschillende combinatietickets waarmee je bijvoorbeeld ook het Oceanográfico kunt bekijken. Tickets voor alleen het museum zijn er vanaf 10 euro. Je kunt deze bij de ingang kopen of vooraf reserveren.

7. Parque de Cabecera

Aan het eind van het Turiapark en vlak naast het Bioparc ligt het Parque de Cabecera. Hier zijn allemaal leuke dingen te doen. Zo kun je er een bootje huren om over het meer te varen. De bootverhuur zit vlak naast een restaurantje waar je moet zijn om te betalen. De openingstijden wisselen per seizoen, maar in de zomer zijn de bootjes beschikbaar van 11 uur ’s ochtends tot half 9 ’s avonds. De prijs voor een half uur is 14 euro. Verder is er een speeltuin in de vorm van een piratenboot verderop in het park.

8. Verken het centrum van Valencia

Met kinderen naar Valencia is dus helemaal geen slecht idee. Er is genoeg te doen. Ook het centrum is leuk om te ontdekken met je kinderen. Steeds meer pleinen zoals Plaza del Ayuntamiento en Plaza de la Reina zijn voetgangersgebied. Daarnaast zijn er overal leuke restaurantjes te vinden en veel monumenten zijn gratis te bezoeken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.