6 x de beste feesten tijdens Fallas 2023

Tijdens Fallas is het overdag in de stad 1 groot feest en dat gaat in de avond dubbel zo hard door. Bands, pop-up disco’s en de straatfeesten, de typische verbenas, er is van alles te beleven. De meeste feesten worden georganiseerd door Fallas-verenigingen die zich letterlijk overal in de stad bevinden. In totaal worden er tijdens de gehele Fallas-periode meer dan 130 feesten georganiseerd. Hieronder geef ik je een lijst met een selectie van 6 Verbenas en pop-up disco’s die je van 11 tot en met 19 maart kunt vinden in Valencia. Wees gerust: ben je tijdens Fallas in Valencia en mocht je onderstaande Verbenas niet kunnen vinden, dan zul je vast en zeker op iedere willekeurige hoek van de straat een ander groot feest tegenkomen! Deze zijn ook nog eens gratis te bezoeken!

1 On Fire

– 10 t/m 19 maart
– 12:30 tot 04:00 uur

Grote feesttent én podium op straat waar iedere dag feesten en concerten worden gegeven. Entree is gratis. Dit feest is te vinden bij Plaza Tavernes de la Valldigna, vlak bij de Plaza del Tossal in El Carmen. Op de afbeeldingen hieronder zie je zowel het programma van de feesttent als het podium buiten.

2 Verbena Negrito

-11, 16, 17, 18 en 19 maart

Midden in het uitgaansgebied van het centrum van Valencia, op de plaza del Correo Viejo, vind je dit grote straatfeest. Je kunt hier terecht van 11.00 uur ’s ochtends tot 04.00 uur ’s nachts. Er zijn verschillende Dj’s en optredens.

 3 Falla Linterna Plaza de Brujas

– 11, 15, 16, 17 en 18 maart
– 17:00u tot 22:00u

Op het plein Plaza de Brujas vlak achter de Mercado Central, vind je een ander podium waar veel verschillende Dj’s zullen optreden. Ook zijn er foodtrucks!

4 Falla Sant Vicent-Marvà de Valencia

-11, 12 16, 17, 18 en 19 maart

Dit feest is te vinden in de buurt van de Chinese wijk. Er zijn verschillende optredens van Dj’s en op zaterdag 11 maart is er een paella wedstrijd. Hierbij worden grote paella’s op straat bereid.

5 Falla Poeta Alberola – Totana de Valencia

– 15, 16, 17 en 18 maart

Straatfeest buiten het centrum van Valencia. Veel verschillende muziek en Dj’s en gratis toegang.

6 Plan B Falles Festival 

– 15 t/m 19 maart

Pal tegenover de Botanische tuinen in het centrum van Valencia kun je gratis dit Plan B Fallas Festival bezoeken. Ieder jaar komt dit festival terug en het is er altijd erg gezellig. Entree is gratis, er is veel leuke muziek en er zijn foodtrucks.

Ik ben benieuwd naar welk feest jij gaat of zou willen gaan! Lees hier meer over Fallas.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.