Kerst in Valencia kerstboom in Mercado de Colon

Kerst in Valencia 2022

Valencia is niet alleen in de zomermaanden leuk, ook in de winterperiode is er van alles te beleven. Zeker als je rond de kerstdagen in de stad bent! Overdag kun je genieten van de winterzon en ’s avonds van de gezellige lichtjes. Neem wel een winterjas mee, want het kan flink afkoelen. Langzaam maar zeker komt er steeds meer informatie vrij over wat er allemaal te doen zal zijn tijdens kerst 2022 in Valencia. Vier je dit jaar kerst in Valencia en ben je benieuwd wat er allemaal te doen is? Houdt dan vooral deze pagina in de gaten!

Kerstverlichting

De gemeente van Valencia heeft inmiddels bekend gemaakt dat de kerstverlichting vanaf 2 december om 19.00 uur aan zal gaan. Naast allerlei mooie kerstversiering, is er ook een grote kerstboom te zien op het plein. De lichtjes branden van maandag tot en met donderdag van 18:00 uur tot 00:00 uur. Op vrijdag tot en met zondag zijn de lichtjes een half uur langer aan. Ook wordt de façade van het gemeentehuis op Plaza del Ayuntamiento vanaf 21 december tot en met 4 januari verlicht door middel van video mapping.

Wil je de kerst doorbrengen en in Valencia en ben je op zoek naar een geschikt hotel? Hier vind je een lijst van de beste hotels in Valencia.

Kerststalletjes

Dit jaar zijn er op twee pleinen kerststalletjes te bewonderen. Deze worden in Spanje Belén genoemd, een belangrijke traditionele decoratie. Het betekent Bethlehem en is een verzameling van de figuurtjes, zoals stal en kindje Jezus. Nu de werkzaamheden op Plaza de la Reina voorbij zijn, komt de historische Belen op dit plein ook weer terug.

Kerst in Valencia belen

Schaatsbaan

Vanaf 25 november wordt de schaatsbaan op Plaza del Ayuntamiento ingeluid. Deze bestaat uit twee banen, een grote en een kleine. Een kaartje voor de grote piste kost 8 euro en voor de kleine 5 euro. Hiermee kun je 45 minuten schaatsen. Er is muziek en altijd een gezellige sfeer.

schaatsbaan tijdens kerst in valencia

Kerstmarkt

In Valencia zijn tijdens de kerst verschillende markten te vinden. Deze zijn niet van hetzelfde niveau als je in Duitsland of Oostenrijk vindt, maar toch zijn ze de moeite waard!

Kerstmarkt Ciudad de las Artes

Van 16 t/m 8 januari vindt de kerstmarkt van de Ciudad de las Artes y Ciencias plaats, vlak naast het wetenschapsmuseum. De kraampjes zijn open van 11.00 uur t/m 15.00 uur en van 17.00 t/m 22.00 uur. Ook zijn er foodtrucks die heel de dag open zijn. De kraampjes bestaan vooral uit zelfgemaakte producten, zoals sieraden, kunst en andere leuke dingen. Een kerstkado kun je hier zonder problemen vinden. Verder zijn er veel activiteiten voor kinderen.

Driekoningenmarkt

Van 3 t/m 6 januari kun je de Driekoningenmarkt vinden in Cabañal, in de Calle de Mediterraneo naast de Mercado de Cabañal. Hier vind je kleding, speelgoed, sieraden en zelfgemaakte producten.

Mercado de Tapinería

Ben je op zoek naar hippe en moderne spulletjes? Neem dan een kijkje op het plein bij de Mercado de Tapinería van 21 december t/m 5 januari. Je vindt hier allerlei leuke spulletjes in kerstsfeer en veel decoratie. Neem ook vooral wat te drinken of lekkere tapas in de barretjes in de buurt.

Kerstmarkt op Plaza de la Reina

Als je kerst viert in Valencia, dan mag een bezoek aan de kerstmarkt op Plaza de la Reina niet ontbreken. Deze traditionele markt bestaat alleen maar uit zelfgemaakte producten. Dit zijn sieraden, speelgoed, zeepjes, enz. De markt is op en van 25 november t/m 8 januari. Het is de eerste keer dat deze kerstmarkt op het vernieuwde plein wordt gehouden. Kom je deze markt bezoeken, bekijk dan ook direct de beroemde Belén die hier te bewonderen is.

kerstmarkt in valencia

Kerstmarkt in Mercado de Colon

Van 15 december t/m 5 januari kun je in Mercado de Colon allerlei verschillende kraampjes bekijken en dit combineren met een hapje of een drankje in één van de restaurantjes in Mercado de Colon. Ook hier is een Belén te vinden en bovendien staat hier altijd een enorme kerstboom en zijn er veel kerstlichtjes. Erg leuk en sfeervol. De markt is open van 11.00 uur t/m 14.00 uur en van 17.00 uur t/m 21.00 uur.

mercado de colon tijdens kerst

Kermis

Net als ieder jaar is er ook dit keer weer een kermis. Deze vindt je aan het eind van Avenida del Puerto, op een open terrein vlak naast de haven.

Ben je dit jaar op zoek naar het perfecte kado voor Sinterklaas of kerst voor iemand die van Spanje en koken houdt? Bekijk dan dit paella pakket!

Verschillen tussen Kerst in Spanje en Nederland

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen Spanje en Nederland in de manier van kerstvieren. Als je de kerst in Valencia doorbrengt, zul je vast wat van de volgende verschillen opmerken:

In Spanje wordt alleen Kerstavond en Eerste Kerstdag gevierd, waarvan Kerstavond het belangrijkste is. De hele familie komt dan samen. In plaats van vlees wordt er veel vis en zeevruchten gegeten en in restaurants worden er vaak speciale kerstmenu’s aangeboden. Kerstdecoratie is ook iets anders. Naast de kerstboom zie je de Flor de Pascua overal verschijnen.

Je kunt ze overal kopen, bij bloemenstalletjes, supermarkten, kerstmarkten, warenhuizen en Chinese winkeltjes. Daarnaast wordt er overal groots uitgepakt met Belens, vooral in openbare gebouwen en pleinen, zoals Plaza del Ayuntamiento en Plaza de la Reina. Ook Corte Inglés heeft ieder jaar een uitgebreide Belen met naast de stal ook miniatuur straten, pleinen, winkels en poppetjes. Soms worden er actuele nieuwsberichten en politiek in verwerkt.

Turrún

Vergeet vooral niet om de typische Spaanse delicatessen Turrón te proberen als je in Valencia bent. Dit is een zoete, soort nougat achtige massa van honing en amandelen, en in iedere supermarkt en de Corte Inglés te vinden. Turrón wordt standaard gegeten tijdens de feestdagen. Je kunt ze vinden in allerlei smaken en in de harde of zachte variant.

Wil je ook oud en nieuw vieren in Valencia? Kijk dan eens hier!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.