Schaatsbaan kerst in valencia

Oud en Nieuw in Valencia

Oud en nieuw in Spanje is best anders dan in Nederland. Ben je tijdens de feestdagen in Valencia, bijvoorbeeld tijdens kerst, dan zul je dus heel andere tradities meemaken. De belangrijkste traditie zijn de 12 druiven om 12u ’s nachts. De bedoeling is dat je tijdens de 12 klokslagen ze allemaal opeet, waarbij iedere druif gelijk staat aan een maand. Lukt het je alle 12 druiven tijdens de 12 klokslagen op te eten, dan zul je in het nieuwe jaar 12 maanden geluk hebben.

Ben je op zoek naar een geschikt hotel midden in het centrum van Valencia? Kijk dan hier voor een lijst met goed beoordeelde hotels.

Vergeet ze dus vooral niet van te voren te kopen! Sommige mensen spelen wel een beetje vals door de druiven van te voren ontvellen. Op die manier is het makkelijker de druiven in hoog tempo op te eten. De nieuwjaarswensen beginnen pas na de 12 klokslagen, zó belangrijk is deze traditie!

De place to be in Valencia op Oudejaarsavond is Plaza Ayuntamiento. Er vinden op 31 december twee feesten plaats. Van 11u tot 12.30 ’s ochtends is er een nieuwjaarsfeest voor kinderen. Er is muziek en om 12u ’s middags luiden de klokken.

‘S avonds begint het echte nieuwjaarsfeest om 22.30. Er is veel muziek en vlak voor 12u is er een lichtspektakel op de muren van het stadhuis gedurende vijf minuten. Daarna luiden de klokken het nieuwe jaar in en worden tegelijkertijd de duiven gegeten. Vervolgens is er vuurwerk en speelt er een DJ tot 01.45 uur.

Tips 

  • Als je het feest op Plaza del Ayuntamiento wilt meemaken, is het slim er zo vroeg mogelijk te zijn. Er zijn veel controles door de politie en het plein is beperkt toegankelijk, om de grote hoeveelheid mensen zo goed mogelijk te controleren. De gemeente heeft een plattegrond gemaakt waarop alle in- en uitgangen te zien zijn. De gele pijlen zijn de ingangen en de groene de uitgangen.
plattegrond plaza del ayuntamiento tijdens oud en nieuw
  • De eerste 5000 bezoekers krijgen speciale herbruikbare bekers voor de drankjes die je die avond kunt kopen. Handig en fijn voor het milieu!

Driekoningen

Met oud en nieuw is het feest in Spanje nog niet afgelopen. Driekoningen wordt hier namelijk zeer fanatiek gevierd, een beetje zoals Sinterklaas in Nederland. Op 5 januari is er in het centrum van Valencia een optocht, speciaal voor Driekoningen. Deze begint om 18.00 uur vanaf Paseo de la Alameda, en loopt via Calle de la Paz naar Plaza del Ayuntamiento. De optocht bestaat uit allerlei figuren, prachtig verklede mensen en natuurlijk de drie koningen. Een heel leuk evenement als je met kinderen in Valencia bent, maar natuurlijk is het ook voor volwassenen een aanrader!

oud en nieuw in valencia plaza del ayuntamiento

Andere Oudjaarsplannen

In verschillende restaurants worden speciale Oud en Nieuw arrangementen aangeboden. Zo kun je in bijvoorbeeld het Casino of in het Hard Rock Cafe dineren en daarna feesten.

Als je liever in een ander restaurant wilt eten, om daarna tot in de vroege uurtjes naar een discotheek te gaan, dan zijn de standaard discotheken natuurlijk open. Zo kun je naar Mya, Le Premier, of Rumbo. Je moet bij de grootste discotheken wel entreekaartjes betalen die vaak rond de 40 euro liggen. Je kunt deze kaartjes het beste online alvast kopen via de site www.xceed.me

Ben je een paar dagen in Valencia rond Oud en Nieuw, dan is Plaza Ayuntamiento dus het leukst! Het is gratis en trouwens ook de enige plek in Valencia waar je een vuurwerkspektakel zult zien.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.