4 x doen in Valencia wanneer het regent

Ja, ook in Valencia valt er regen. En steeds vaker, wat ongetwijfeld met de klimaatverandering te maken heeft. Maar niet getreurd, er is nog genoeg te doen op regenachtige en grijze dagen. Trouwens, het komt bijna nooit voor dat het hier de hele dag lang regent. Vaak blijft het bij enkele buien. Hieronder lees je over vier leuke dingen die je kunt doen in Valencia wanneer het regent.

Overdekte bezienswaardigheden

Valencia heeft veel meer overdekte bezienswaardigheden dan je denkt! Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de kathedraal en de basiliek op de Plaza de la Virgen. De Mercado Central, de overdekte markt, is ook een bezoek waard, net als La Lonja de la Seda die zich er tegenover bevindt. Bekijk ook eens het treinstation van binnen met indrukwekkende mozaïeken in de oude wachtkamers, of breng een bezoekje aan het gemeentehuis op de Plaza Ayuntamiento. Wat ook een aanrader is, is een bezoek aan de Valenciaanse Sixtijnse Kapel. Je vindt deze in de Sint Nicolaaskerk in Calle Caballeros.

Goed om te weten: bijna al deze bezienswaardigheden zijn voor minder dan 6 euro of zelfs gratis te bezoeken!

Musea

Museumliefhebbers kunnen hun geluk op in Valencia. Musea over archeologie tot moderne kunst, er is van alles te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan L’Almoina achter de kathedraal waar je de beginselen en opgravingen van de stad kunt zien, zoals pilaren van het forum romanum en een Romeins badhuis. Houd je meer van moderne kunst, bezoek dan het IVAM. Verder kun je onder andere naar het Fallasmuseum en het gratis museum van de Beeldende Kunsten, geleden aan de rand van het Turiapark tegenover de Torres de Serranos. Een andere aanrader is het keramiekmuseum dat gevestigd is in een indrukwekkend paleis midden in het centrum. De marmeren façade kun je haast niet missen. Binnen zie je naast keramiek ook de mooie vertrekken van het paleis.

Ook hier geldt weer dat entree goedkoop of zelfs gratis is!

Shoppen

Slecht weer is ideaal om eens goed te shoppen. Gelukkig kan dat prima in Valencia. Er zijn meerdere grote winkelcentra waar je alle mogelijke winkels kunt vinden. Hier vind je alle informatie over shoppen in Valencia.

Eten

Regen is het ideale excuus om zoveel mogelijk restaurantjes en barretjes uit te proberen. Laat Valencia daar nou net vol mee zitten! Probeer tapasbarretjes in het centrum of hippe tentjes in Rusafa. Benieuwd naar m’n favoriete restaurantjes? Je vindt ze hier.

Wat lijkt jou het leukst om te doen in Valencia als het regent?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.