Wandelroute langs de streetart van Valencia

Houd je van graffiti en streetart? Dan zit je in Valencia goed. In het centrum van de stad kijk je je ogen uit met de grote hoeveelheid graffitikunst die er te vinden is. Struinend door de straten van El Carmen kun je een groot aandeel bewonderen. Je kunt kiezen voor onderstaande wandelroute langs de streetart in Valencia. Zo zie je de werken van de bekendste artiesten en drink je onderweg natuurlijk een lekker drankje in één van de vele barretjes die je tegenkomt! .

Wandelroute

De onderstaande wandelroute langs de streetart is een suggestie, in principe vind je overal in El Carmen mooie graffiti. De route die ik heb samengesteld leidt je wel langs de meeste belangrijkste werken. Vergeet onderweg vooral niet ook in alle zijstraatjes te kijken!

Je begint de route bij Calle de la Carda, dat ligt vlak bij La Lonja en Mercado Central. Volg je de gehele wandelroute zoals op het kaartje, dan eindig je bij Calle Salvador Giner, aan de noordelijke kant van het centrum.

EL Carmen en bekende artiesten

Een aantal jaren geleden was El Carmen niet zo’n gezellige wijk als het vandaag is. Er liepen veel verslaafden rond en de wijk was behoorlijk vervallen. Door verbouwingsprojecten en graffiti artiesten die los zijn gegaan op de lege muren, is de buurt weer tot leven gekomen. Het is nu een compleet openluchtmuseum waarbij het lijkt alsof geen enkel stukje muur onbenut is gelaten. Ideaal voor een wandelroute langs de streetart van Valencia Er zijn een aantal bekende artiesten van wie het werk duidelijk te herkennen is.

 

Julieta

Als je weet wat deze artiest schildert, dan herken je direct haar werk wanneer je door de straten van El Carmen wandelt. Ze schildert over het algemeen poppen/meisjes in een Japanse stijl met gesloten ogen, kleurrijk en vaak in combinatie met planten en bloemen.

Blu

Artiest Blu is de auteur van het enorme graffiti kunstwerk van een man (Mozes) met baard van slangen. Dit werk is waarschijnlijk het meest gefotografeerd van Valencia en is direct zichtbaar wanneer je Plaza del Tossal op loopt.

Deih

Een andere opmerkelijke en direct herkenbare artiest is Deih. De werken bestaan uit fantasievolle, futuristische beelden van personages met zwarte gezichten met een soort sterrenstelsels. Vaak komen ze erg mysterieus over. Op de site van de artiest kom je meer te weten over zijn werk.

Hopelijk ben je nu genoeg geïnspireerd om de wandelroute langs streetart in Valencia te gaan volgen. Vergeet vooral je camera niet!

Ben je benieuwd naar andere routes? Bekijk dan deze naar natuurgebied Albufera.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.