De beste reisgidsen over Valencia

Als je op reis gaat, is het wel zo handig te weten wat er allemaal te zien en te doen is op de plek van je bestemming. Alle up to date informatie haal je natuurlijk van deze blog. Toch is het ook fijn om een reisgids in handen te hebben. Die kun je na afloop bewaren om nog eens doorheen te bladeren wanneer je heimwee hebt naar je vakantie. Er zijn behoorlijk veel reisgidsen over Valencia te vinden. Vandaar dat ik een selectie heb gemaakt van welke je het meest van pas kunnen komen. Via de links van de reisgidsen kun je ze zelfs direct aanschaffen als je dat wilt.

Koop je via de bol.com-links, dan betaal je niks extra´s. Wel steun je mij en mijn blog ermee, omdat ik via bol.com een kleine commissie van je aankoop ontvang. Alvast bedankt daarvoor!

ANWB Extra – Valencia

De reisgids van de ANWB over Valencia heeft in 2017 een geüpdatete versie uitgebracht. De oude vertrouwde ANWB staat garant voor veel goede tips over restaurants, hotels, vervoer en bezienswaardigheden. Vooral als je nog op zoek bent naar een leuk hotel komt deze reisgids van pas. Er staan meerdere tips in over de beste hotels. De informatie die ze geven over alle interessante plekken in de stad is beknopt, maar de informatie is genoeg om van alles te weten te komen. Er zit een gedetailleerde kaart bij het boekje inbegrepen. Ook kun je één van de routes door de stad volgen die er gedetailleerd in staan. Een complete gids dus die gemakkelijk in de tas of rugzak past.

Wat en hoe Reisgids – Valencia

Als je opzoek bent naar een reisgids die helemaal is bijgewerkt tot nu, dan moet je kiezen voor de Wat en Hoe Reisgids Valencia. De nieuwe druk van deze gids werd uitgebracht in begin 2022. Het boekje staat vol goede tips van locals en heeft een aantal leuke wandelroutes die goed worden beschreven. Het leuke aan deze gids is dat het vol staat met foto´s en illustraties. Het is een ideale gids voor een citytrip. Houd er wel rekening mee dat de kaart in de reisgids niet uitneembaar is.

Capitool Reisgids top 10 Valencia

Wil je juist een reisgids met uitneembare kaart, dan moet je gaan voor de Capitool reisgids top 10 Valencia. In het boekje staan top 10 lijstjes van werkelijk alles, van stranden, parken en winkels tot musea, tapasbars en clubs. Alles wordt beschreven aan de hand van een beknopte en overzichtelijke tekst in combinaties met leuke foto´s. De eerste druk kwam uit in 2021, dus het is allemaal behoorlijk up to date. Een aanrader als je graag goede informatie wilt, maar niet te veel tijd wilt kwijt zijn aan het lezen van lange teksten. Met deze reisgids zie je in één oogopslag waar in Valencia je moet zijn.

Lonely Planet Pocket Valencia

De meest geüpdatete reisgids over Valencia in deze lijst is de Lonely Planet. Deze nieuwe druk komt uit juni 2022. Van alle restaurants en bedrijven die in het boekje voorkomen is vooraf bekeken of ze nog bestaan na de coronapandemie. Zeker niet onbelangrijk! Deze Lonely Planet Pocket versie is lekker klein qua formaat (15x10cm) en zit vol met mooie foto´s en handige informatie. Zo vind je er alle belangrijke telefoonnummers en openingstijden zoals van de apotheek of het ziekenhuis. Daarnaast heeft dit boekje niet 1 maar 15 gekleurde kaarten van alle wijken van Valencia. Zo weet je per zone precies waar je moet zijn. Het enige wat als nadeel kan worden opgevat is dat het boekje in het Engels is geschreven. Maar als die taal geen probleem is, dan is het de ideale reisgids!

Nu al benieuwd naar de mooiste bezienswaardigheden van Valencia? Neem dan hier eens een kijkje!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.