Valenbisi huren in Valencia

Valencia heeft naast een metro-, tram- en een bussysteem, ook een aantal andere manieren van openbaar vervoer. Één daarvan is Valenbisi. Dit is een fietsendienst die in heel de stad, op ieder moment van de dag en het hele jaar beschikbaar is. Alhoewel vooral studenten van deze fietsen gebruik maken, heb ik ook regelmatig zakenmensen op deze fietsen gezien en zelfs toeristen. Je leest hier alles over hoe je een Valenbisi kan huren in Valencia.

Abonnementen Valenbisi

Er zijn twee verschillende abonnementen waar je uit kunt kiezen. De één is korte termijn, geldig voor een week, de ander is voor lange termijn en 12 maanden geldig.

In totaal zijn er 2750 fietsen verdeeld over 275 stallingen. Op deze manier heb je eigenlijk altijd wel een beschikbare Valenbisi in de buurt die je kunt huren. Bij iedere stalling staat een terminal waaruit je met een pasje en pincode een fiets kunt uitzoeken. Vervolgens heb je 60 seconden de tijd om de fiets uit de standaard te trekken. Zodra je bent aangekomen bij de terminal van je bestemming, zet je de fiets simpelweg weer in de standaard en that’s it.

Iedere fiets is uitgerust met een mandje en het voor- en achterlicht gaan automatisch aan wanneer je begint te fietsen. Nog even terugkomend op de abonnementen, wanneer je kiest voor de weekpas, dan worden je pasje en pincode direct bij de terminal voor je geprint. Kies je voor 12 maanden, dan ga je naar een Valenbisi-kantoor om je pasje op te halen.

Er zijn meedere apps beschikbaar zoals ‘Valencia Valenbisi’, ‘Mapa para Valenbisi’ en ‘Valenbisi Valencia’, waarmee je op de kaart kan zien waar de terminals zich bevinden en waar er nog fietsen en lege stallingplekken over zijn.

De kosten voor een abonnement voor 12 maanden:

  • Jaarlijkse kosten voor de pas: 29.21€.
  • Eerste half uur gratis
  • 30 tot 60 minuten: 0,52 € per elke extra 30 minuten
  • Elke extra 60 minuten: 2,08 € per  elke 60 minuten extra.

De kosten voor een abonnement van een week:

  • Wekelijkse kosten voor de pas: 13,30 €.
  • Eerste half uur gratis
  • 30 tot 60 minuten: 1,04 € per elke extra 30 minuten.
  • Elke extra 60 minuten: 3,12 € per elke 60 minuten extra.

Mocht je hier op vakantie zijn en fietsen willen huren om flinke stukken mee af te leggen, zou ik eerder naar een lokale fietsverhuur gaan zoals Bicivà of de vele andere fietsenverhuren in de stad. De fietsen van Valenbisi zijn qua gemak en kwaliteit is Valenbisi niet echt een aanrader. Ze zijn log en zwaar. Wil je af en toe een fiets en ben je niet van plan de hele dag de stad door te racen, dan is het huren van een Valenbisi in Valencia natuurlijk wel een perfecte oplossing!

Voor meer informatie, ook in het Engels, ga je naar http://www.valenbisi.com/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.